הדברת נמלים
קודם כל, האם בכלל נמלים נחשבות למזיקים? והאם הדברת נמלים נחוצה?
בהחלט כן! הן מהוות את אחד המזיקים המפריעים ביותר לאנשים, הן יכולות להרוס את איכות החיים, לפלוש לתוך המטבח, ואף להרוס מבנים. יש אף נמלים כגון נמלת האש הקטנה שממש עוקצות .
הנמלים הם אחד ממיני המזיקים שהכי קשה להיפטר מהם, עקב הסתגלותן הנפלאה לאזור המחיה של האדם. במילים אחרות – זו ההדברה (או המלחמה) הכי קשה שיש!
בישראל ישנם מעל 160 זנים של נמלים, מהם:
מורית פרעה, אצנית ארוכת מחוש, אצנית צהובה, נמלת האש הקטנה, בנאית ישראלית, קמפונית פולחת, נמלת קציר שחורה,נמלת קציר חולית, זערורית אדמונית (מורית נאה), זערורית שחורה (מורית הבתים) .
עיקר הטיפול בנמלים מתבצע על ידי מניעה. בכדי למנוע מהנמלים להסתובב בבית או פשוט להיכנס עליכם, פעולות המניעה הם:
1. לסתום את כל הפתחים מהם הן עלולות להיכנס. על ידי מעקב ההתנהגות של הנמלים וכיווני התנועה שלהם וגם נלקחים בחשבון צורת וגיל המבנה קומת הבית וכו'.
2. לשמור על ניקיון הבית והמטבח, לאחסן אוכל בכלים אטומים ולדאוג שלא יהיו פירורים בבית.
3. איתור קן הנמלים ממנו הן מגיעות. קן נמלים יכול להופיע גם במקומות לא צפויים כמו בתוך הקיר למשל בחצר או על הגג.
ואם כל זה עדיין לא עוזר, יש צורך בהדברה נמלים שהוא הפתרון האחרון לטיפול בנמלים. כיום ההדברה הכימית המותרת לשימוש ע"י המשרד להגנת הסביבה הינה פחות יעילה מאשר החומרים שהיו בשימוש עד לפני מספר שנים, כיוון שאלו התגלו כגורמי נזק גדול לאדם ולסביבה.
הדברת נמלים נעשית היום ע"י:
1. שימוש בחומרים פירתרואידים, קרבמטים ומיקרוקפסולריים (אם אתם לא מבינים מה זה תתקשרו אלינו…)
2. פיתיונות ומלכודות
3. ג'לים
כמובן שבמקרה הזה לא רק סוג החומר קובע את הצלחת ההדברה, אלא בעיקר איך ואיפה מדבירים – חייבים לעבור ביסודיות על כל הפתחים האפשריים לכניסת נמלים כדי להיפטר מהם לאורך זמן.